Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Orografia

La Conca del Llobregós, on es troba situat el nucli deTorà, marca la lí­nia divisòria de les comarques de la Segarra i el Solsonès. El tossal de l'Aguda (626 m), i el de Sant Donat (670 m), són la fita natural de les dues orografies presents en el terme.

La zona nord presenta un paisatge tí­pic del Solsonès, amb terreny muntanyós (Tossal de les Creus, 657 m, i de Sant Salvador, 854 m) i trencat, on predominen les roques arenisques i els boscos de pins. A la zona sud, una ampla plana d'uns 7 km, el terreny és suau (tossal de Sant Pere, 578 m, i el de la Pineda ,641 m) i predomina els alzinars i les rouredes.

La riera de Llanera, que es forma al N per la unió del barranc de Santa Maria (procedent de Llobera) i de la rasa d'Ardèvol (procedent de Pinós) travessa tot el territori. Prop de Fontanet, rep la riera de Figuerola per l'esquerra i prop de Torà, la riera de Cellers. Passada la població desguassa en el Riubregós o Llobregós, que baixa pel migdia de les serres de llevant i tramuntana dels plans i serrats segarrencs.

Orografia.png