Acte

Dones i associacionisme professional al Món Rural

dimecres 21 - novembre - 2018
19 h 00 a , Torà

Dones i associacionisme professional al Món Rural

Dimecres, 21 de novembre, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament, tindrà lloc l'acte 'Dones i associacionisme professional al Món Rural', organitzat per la cooperativa l’Arada, Creativitat Social, en el marc del cicle de Dones del programa Actua.

S’hi presentaran dues experiències d’entitats de dones en entorns rurals i l’Associació d’Artesans i Artesanes del Solsonès –ara anomenada la Menestrala- la qual ha iniciat nova etapa que, entre d’altres, ha suposat la incorporació de la perspectiva de gènere.
Ramaderes.cat és un grup informal que agrupa dones ramaderes de bestiar de pastura. N’explicarà el projecte Rosa Vila. D’altra banda, Dones del Món Rural és format per dones d’entorns rurals del país, principalment pageses, amb la fi de fer visible la seva feina i millorar la igualtat d’oportunitats. A l’acte de dimecres que ve, en representació d’aquesta entitat hi intervindrà Montse Cardona. I finalment l’Associació d’Artesans del Solsonès passa actualment per un procés de reformulació durant el qual canvia de nom i passa a dir-se la Menestrala incorporant una visió de gènere per donar visibilitat a les artesanes associades. En parlarà Carla Bellera, la seva presidenta.

El programa “Dones, Temps, Economia i Món Rural” presenta un cicle de quatre conferències que es fan entre Solsona i Torà. Aquest pròxim dissabte, 17 de novembre, al Casal Popular la Fura de Solsona, Elba Mansilla i Maria Barcons parlaran d’economia feminista en l’organització del treball. El cicle s’emmarca ene l programa Actua, finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i compta amb la col·laboració del Grup de Gèneres del Solsonès i de l’Associació de Dones del Solsonès, a més a més dels ajuntaments de Solsona i Torà.

Insertada per: Editor

Compartit per viladetora.net

Vols compartir-la?

Actes propers