Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde de Torà, Magí Coscollola, formarà part del recent creat Consell de Governs Locals de Catalunya

L’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat es va constituir aquest dimarts

L’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat
L’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat

DIVENDRES 04 FEBRER 2022

Agnès Lladó, alcaldessa republicana de Figueres, és des d’aquest dimarts la presidenta del Consell de Governs Locals, que es va constituir al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. En el seu discurs, Lladó va reivindicar els valors republicans i els drets de les dones i va apel·lar a l'esperit del consens municipalista per posar-se al servei del país. ‘Avui ha sigut un dia històric per Catalunya. S’ha constituït el Consell de Governs Locals, una eina transformadora pel municipalisme català i he tingut l’honor de ser elegida Presidenta per representar així, un òrgan que serà la veu dels municipis catalans a la Generalitat’, va destacar.

Dels 100 electes locals que formen part del Consell de Governs Locals, 32 pertanyen a Esquerra Republicana. Entre els representants republicans es troba l’alcalde de Torà, Magí Coscollola. L’elecció dels membres ha respectat la paritat i també elements d’equilibri territorial, no només per tenir representants de tota la geografia catalana, sinó també en la diversitat que representen tant les grans ciutats metropolitanes com les ciutats amb menys població i els micropobles, una representació fidel a la diversitat del país. 

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha estat l'encarregada d'impulsar la reactivació d'aquest òrgan que va funcionar del 2011 al 2015, però d'aleshores ençà no s'havia tornat a constituir tal com preveu la seva norma reguladora, ni, conseqüentment, s'havia tornat a reunir. S’obre una nova etapa amb la reactivació del Consell de Governs Locals, que respon a la voluntat ferma del Govern de donar veu al món local i reforçar les institucions més properes a la ciutadania.

Vilagrà va manifestar que ‘cal construir institucions locals fortes i empoderades’ i va defensar la passada setmana en una compareixença de premsa que cal construir ‘institucions locals fortes i empoderades’ i “impulsar la cogovernança” perquè aquest Consell de Governs Locals ‘sigui un interlocutor fort i estratègic i no només per desenvolupar polítiques públiques en el món local, sinó per co-decidir sobre els temes que els afecten’. De la mateixa manera, va definir el Consell de Governs Locals com ‘una eina estratègica i d’equilibri territorial que el Govern de la Generalitat escoltarà amb molta atenció i molt respecte” i al qual dotarà “amb els recursos i les eines que faci falta’.

Magí Coscollola, alcalde de Torà, va manifestar que ‘vista la composició del Consell de Governs Locals, a més de treballar per enfortir el municipalisme en general, caldrà prestar una especial atenció a aquells aspectes que més afecten als petits municipis’.

Informació facilitada per Esquerra Republicana.