Actualitat/Govern municipal

L'Ajuntament de Torà torna a demanar al Parlament de Catalunya l'aprovació urgent d'una llei que incorpori el municipi al Solsonès

Autor: AjTora
divendres 13 abril 2018
Torà

La proposta va ser aprovada per unanimitat

 

L'Ajuntament de Torà, en la sessió del passat 6 d'abril, va acordar per unanimitat tornar a demanar al Parlament de Catalunya l'aprovació urgent d'una llei que incorpori el municipi de Torà a la comarca del Solsonès.

Es demana la tramitació d'aquesta llei pel procediment d'urgència perquè ja han passat 8 anys des que l'ajuntament va iniciar el procediment de canvi de comarca i perquè 'es considera que aquesta dilació perjudica els nostres interessos legítims'.

També es té present l'horitzó de les eleccions municipals del 2019, en el cas que el canvi comarcal s'hagi produït els regidors i regidores de Torà formarien part del Consell Comarcal del Solsonès, des de l'inici de la legislatura. Per contra, si el canvi es produeix més tard, quan la legislatura ja ha començat, el municipi es quedaria sense representació al Consell Comarcal.

Actualment, el govern municipal toranès no està representat en el Consell Comarcal de la Segarra perquè va renunciar-hi, adduint la voluntat de passar al del Solsonès.

L'ajuntament de Biosca, que també va manifestar la seva voluntat de passar al Solsonès, té previst adoptar el mateix acord en un ple a celebrar aquest mes d'abril.


Adjunts: PDF Certificat acord canvi comarca 2018

Vols compartir-ho?