Actualitat/Cultura

Antoni Escudero parla sobre 'Vallferosa i els castells romànics a Catalunya’

Autor: AjTora
dimarts 28 febrer 2017
Torà

La conferència va tenir lloc el divendres 24 de febrer

 

El divendres 24 de febrer la sala de plens es va omplir per escoltar la conferència d’Antoni Escudero sobre 'Vallferosa i els castells romànics a Catalunya’.

Escudero va fer una breu història de l'arquitectura romànica, que es desenvolupa entre els segles XII i XII, i va ressaltar que a la Segarra només hi ha 15 castells d’aquest període. Essent la Noguera, amb 57, la més rica en aquest patrimoni. També va explicar com es va enamorar de la torre de Vallferosa, a partir d’un llibre que va trobar en una llibreria, i que quan la va veure 'va quedat meravellat' i, des d'aleshores, tot i que ha visitat i seguit tots els castells de Catalunya, 'com Vallferosa no hi ha res que se li assembli, en l'arquitectura romànica'. També va ressaltar que 'Vallferosa segueix sent la torre mes alta i ben conservada i la manera de la seva construcció la fa diferent i més important de tot el que ha vist i visitat'. Tot això el va portar a ser un dels primers socis de l'Associació d'Amics de la Torre de Vallferosa.

Escudero, pierenc, és un aficionat a la història hi ha publicat diversos llibres, la majoria d’ells centrats a la zona de Piera com ‘Itineraris per la comarca de l'Anoia’ o ‘Retalls d'història’. Forma part del grup d’acompanyants a les visites de la torre de Vallferosa

Vols compartir-ho?